Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

07/18/2019

Fortællinger fra et liv på vejen

Måske tænker du ikke over det, men i løbet af dit liv vil du komme til at bruge en del penge på at betale kirkeskat. I gennemsnit betaler hver dansker, der er medlem af folkekirken, 0,93 procent af deres skattepligtige indkomst i kirkeskat. Det lyder måske ikke af ret meget, men en udregning viser, at de fleste danskere rundt regnet betaler over 100.000 kroner i kirkeskat i løbet af deres liv. Det er mange penge at betale til noget, du måske ikke bruger eller i det hele taget går ind for. I disse år går færre og færre mennesker i kirke, og mange betegner sig som ikke-religiøse. Hvis de er troende, er deres tro ikke udformet efter biblens læresætninger eller kristendommens grundprincipper, og de kan ikke identificere sig med det, der bliver prædiket i de danske kirker.

udmeldelse

Hvorfor betale til noget, man ikke tror på?

Er der egentlig nogen god grund til at betale for noget, man ikke selv bruger? En grund kunne selvfølgelig være, at man gerne vil støtte den danske folkekirke, gerne vil have mulighed for at få en kirkelig vielse, få døbt sine børn eller få en kirkelig begravelse, hvilket som regel ikke er muligt, hvis man ikke er medlem af folkekirken. I tilfældet med bryllup kan man dog sagtens blive gift i en kirke af en præst fra folkekirken, hvis man bare gifter sig med en person, der er medlem af den danske kirke. Hvis man ikke er troende, giver det i forvejen måske ikke så meget mening at få en kirkelig begravelse eller lade sine børn døbe – hvilket også er muligt, hvis blot børnenes mor eller far er medlem. Hvis man ikke har lyst til at benytte de kirkelige handlinger og ritualer, som er en del af folkekirken, hverken nu eller fremover, er der måske ikke specielt tungtvejende grunde til at være medlem af kirken og bruge så mange penge på det igennem kirkeskatten.

At støtte eller ikke at støtte

Ved at betale kirkeskat støtter man den danske folkekirke. Det giver jo meget god mening, hvis man går ind for en statsligt støttet kirke. Men gør man ikke det, er det lidt af et paradoks, hvis man troligt bliver ved med at betale til kirken år ud og år ind. Selvom man bliver medlem af et andet trossamfund, uanset om det er kristent eller ej, er man stadig medlem af folkekirken, medmindre man selv melder sig ud. Derfor kræver det en aktiv udmelding, hvis man vil stoppe med at være en del af den almene kirke.

 

Udmeldelse

Skærbækvej 68

2610 Rødovre

26 36 77 17

Ateist , Kirke , Udmeldelse

Kategorier

Meta