Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

05/26/2019

Fortællinger fra et liv på vejen

Tandlæge i københavn

Syreskader på tænderne – også kaldet tanderosion – er et udbredt tandproblem blandt børn, unge og voksne. Syreskader på tændere forekommer som regel, hvis du ofte drikker syreholdige drikke såsom sodavand og juice, eller hvis du spiser mad, der indeholder meget syre, eksempelvis frugt og slik. Syreskader kan derfor opstå som følge af både mad og drikke, og derfor er det vigtigt at få det undersøgt løbende.

Heldigvis er udbuddet af dygtige tandlæger stort, og du kan derfor altid finde en dygtig tandlæge i København, på Frederiksberg eller i dit lokalområde, som kan identificere eventuelle syreskader samt behandle og forebygge disse. Men hvis du er bange for, eller har mistanke om syreskader på dine tænder, hvad kan du så selv gøre?

Hold øje med hvad du drikker og spiser

At mindske dit indtag af både sure fødevarer og drikkevarer er den mest oplagte løsning. Et stort antal af de mad- og drikkevarer du indtager kan have en høj surhedsgrad, og desværre er mange af disse produkter også noget, du måske drikker og spiser på daglig basis. Det kan være vanskeligt at sænke dit indtag af disse typer mad og drikke, men det er nødvendigt, hvis du vil undgå syreskader.

Hvis du som mange andre har svært ved at opgive sodavand helt, kan du prøve at vænne dig til kun at drikke det i forbindelse med sociale sammenkomster. Du kan også prøve på ikke at lade det blive for længe i munden, når du drikker det, eller du kan drikke sodavand gennem et sugerør og på den måde minimere dets kontakt med dine tænder. For at forebygge dine tænder mod syreskader, så vidt muligt, er det rigtig godt at spise fødevarer, der er rige på bl.a. calcium og som har et højt indhold af vand. Gode eksempler på fødevarer med netop disse kendetegn kan eksempelvis være agurk, banan, melon og meget mere, som har vist sig at være milde mod tænderne.

Tandeftersyn i kampen mod syreskader

Som du så småt har fundet ud af, kan usunde spisevaner øge din chance for syreskader på tænderne. Det er derfor vigtigt, at du forebygger med det samme, så dine syreskader ikke forværres. Hvis du ved, du har dårlige spisevaner, kan regelmæssige tandeftersyn også være med til at forebygge eventuelle syreskader. Lav en tidsbestilling til din tandklinik regelmæssigt uafhængigt af, om der er tale om en tandlæge på Frederiksberg, i indre by eller i omegnen af hvor du bor. En erfaren tandlæge vil altid være i stand til at vurdere dine tænders generelle sundhed samt rådgive dig om, hvordan du forhindrer yderligere syreskader på tænderne, hvis dette er tilfældet.

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf: 38 34 67 86

Uncategorized

Kategorier

Meta