Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/cogkkoreskole.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

07/18/2019

Fortællinger fra et liv på vejen

God tandbørstning

Tandbørstning er en vigtig forebyggende indsats mod huller og andre tand- og tandkødssygdomme. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer at børste dine tænder to gange dagligt, hvis du vil have flotte og velfungerende tænder både nu og på længere sigt.

Med en erfaren tandlæge i Frederiksværk og Jyllinge, som lægger vægt på at sikre den rette forebyggelse, kan du også få professionel hjælp til at passe på dine tænder.

En guide til din tandbørstning

  1. Hav en blød tandbørste

Først og fremmest skal du sørge for at have det rette redskab; en god tandbørste. For at skåne dine tænder og dit tandkød mest muligt bør du have en blød tandbørste, som med tætte børstehår kan få bugt med bakterier og madrester på dine tænder.

  1. Vælg en tandpasta med flour

Uden tandpasta – ingen god tandbørstning. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken tandpasta du børster dine tænder i. Når du skal købe en tandpasta, bør du vælge en tandpasta med flour. Flour forstærker dine tænders emalje og gør dermed tænderne mere modstandsdygtige over for angreb.

  1. Børst i små cirkelbevægelser

Med tandbørsten og tandpastaen på plads kan selve tandbørstningen nu begynde. For at gøre tænder og tandkød så rent som muligt bør du børste i små cirkelbevægelser. Hold tandbørsten vinkelret mod tandfladerne og børst herefter med et let tryk.

  1. Gå systematisk til værks

En god tandbørstning er en tandbørstning, der gør alle tænder rene. Når du børster tænder er det let at blive distraheret og dermed undgå at børste visse områder i munden. Derfor kan det hjælpe dig at gå systematisk til værks. Børst både indersider, ydersider og tyggeflader i både over- og undermunden i samme rækkefølge hver gang – dette hjælper dig med at opnå en god tandbørstning.

  1. Suppler med tandtråd

Da tandbørsten ikke kan fjerne bakterier og madrester mellem tænderne, bør du altid supplere tandbørstningen med brug af tandtråd.

Husk: Gå regelmæssigt til tandlæge

En god tandbørstning er ikke det eneste, der hjælper dig med at sikre dine tænders sundhed. Det gør regelmæssige besøg hos en dygtig tandlæge tæt på Ganløse også. Ved regelmæssige tandundersøgelser holder tandlægen øje med begyndende tandproblemer og forebygger blandt andet med tandrensning.

Når du får lavet en tandrensning fjernes bakteriebelægninger, tandsten og misfarvninger fra tænderne, og dermed er en tandrensning et godt supplement til din daglige tandbørstning.
Smilklinikken
Jyllingecentret 41
4040 Jyllinge
46 73 03 30

Smilklinikken
Strandgade 24
3300 Frederiksværk

Tandbehandling , tandeftersyn , Tandlæge , tandpleje

Kategorier

Meta